Skip to content

Tintirea Locatiilor

Tintirea Locatiilor

Tintirea locatiei iti permite sa tintesti reclamele pentru anumite persoane in functie de locatie. Acest articol iti va explica optiunile de tintire a locatiilor si cum sa le folosesti.

Pentru majoritatea obiectivelor, poti folosi Tintirea locatiilor – pentru a tinti persoane dintr-o anumita tara, regiune sau oras.

Rafinarea audientei

Incepe prin a-ti rafina audienta in functie de persoanele care ar fi cele mai interesate de afacerea ta. Optiunile pentru audiente dintr-o anumita locatie sunt:

Toata lumea din aceasta locatie: Aceasta optiune iti permite sa tintesti persoanele care se afla in prezent intr-un oras sau zona specifica. Aici sunt incluse persoanele care si-au actualizat orasul actual pe profilul lor de Facebook, precum si orice persoana care se afla la acea locatie (de ex. turisti), pe baza informatiilor legate de dispozitive si conexiuni GPS. Ar fi o idee buna sa promovezi targurile mari sau evenimentele sportive de anvergura, spre exemplu, catre toate persoanele dintr-o locatie.

Persoane care locuiesc in aceasta locatie: Aici sunt incluse persoanele care locuiesc intr-o anumita zona din cadrul locatiei pe care o alegi. Aceste informatii sunt determinate in functie de orasul actual setat pe profilul lor de Facebook. Spre exemplu, reclamele pentru un spital sau o sala de sport locala pot fi adresate persoanelor care locuiesc in acea locatie.

Persoane aflate recent in aceasta locatie: Cu aceasta optiune, tintesti acele persoane ale caror cea mai recenta locatie este in zona selectata, pe baza informatiilor legate de dispozitive si conexiuni. Aici sunt incluse persoanele care locuiesc acolo sau care calatoresc catre acea locatie. Spre exemplu, reclamele pentru reducerile de pret pe termen limitat pot fi adresate persoanelor care s-au aflat recent la acea locatie.

Persoane care calatoresc in aceasta locatie: Aici sunt incluse persoanele care calatoresc in zona selectata, pe baza informatiilor legate de dispozitive si conexiuni pe care le putem colecta, aflate la peste 125 mile (aprox. 201 km) de locul lor de resedinta. Spre exemplu, reclamele pentru serviciile de inchiriere masini ar putea fi adresate persoanelor care calatoresc intr-o anumita locatie.

Alegerea locatiilor

In continuare, poti introduce denumirile locatiilor in campul Introdu mai multe locatii. Poti introduce locatii precum:

 • Tari (pana la 25)
 • State
 • Provincii
 • Orase (pana la 250)
 • Coduri ZIP sau postale (pana la 2.500)

Nici nu e nevoie sa stii numele oraselor pe care le tintesti. Sistemul identifica pentru tine zonele intens populate.

Poti selecta si toate orasele sau doar cele mai mari orase a unei tari pe baza populatiei:

Majoritatea obiectivelor iti vor permite sa tintesti:

 • La nivel global (tasteaza „Worldwide”)
 • Zone de liber schimb (spre exemplu: ZEE pentru Zona Economica Europeana)
 • Regiuni (spre exemplu: „Europa”)
 • Alte zone (spre exemplu: „tari in care este disponibil magazinul de aplicatii iTunes”, „piete emergente”, „zona Euro”)

De asemenea, poti pozitiona piuneza pe harta pentru a tinti persoanele care se afla intr-o anumita raza a piunezei.

Tintirea pe o anumita raza

Atunci cand tintesti o adresa, un oras sau o locatie aleasa pe harta cu piuneza, trebuie sa ai in vedere o raza de tintire. Aceasta arata cat de departe de respectiva locatie vom cauta persoane carora sa le afisam reclama ta.

Raza in sine apare pe harta de tintire. Poate fi ajustata prin apasarea pe butonul de langa fiecare locatie si folosirea glisorului si campului care apar.

Note:

 • Raza minima si maxima poate varia in functie de tipul locatiei.
 • Vom tinti toate celelalte locatii de tipul celei selectate aflate in raza. In cazul oraselor, acest lucru inseamna ca daca centrul orasului se afla in raza, vom tinti acel oras. In caz contrar, acesta nu va fi tintit.
 • Daca tintesti o locatie aflata in apropierea granitei unei tari, raza nu se va extinde in cealalta tara. Va trebui sa tintesti in mod separat cealalta tara. Acest lucru se aplica chiar daca raza se extinde dincolo de granita.
 • Nu poti folosi intirea pe o anumita raza pentru codurile ZIP sau postale, pentru state, regiuni sau tari.

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Autor Articol

Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Cele mai populare articole

Postări Recente

promovare tik tok

Promovare pe Tik Tok

Dacă vrei să îţi promovezi businessul într-un mod creativ, Tik Tok este cea mai potrivită platformă. Prin conţinutul amuzant şi interactiv, această aplicaţie a dat

ce este tik tok

Ce este Tik Tok?

Tik Tok este aplicaţia mobilă care a dat lovitura în ultimii doi ani. Când te gândeşti la Tik Tok, cel mai probabil îţi vin în