Facebook a anuntat ca se pregateste sa construiasca 1.500 de apartamente in Menlo Park, ca urmare a crizei de locuinte din Sillicon Valley. Satul Facebook, numit si Campusul Willow din Menlo Park este situat peste drum de sediul principal si la 30 de mile (48.28032 km) de San Francisco. Satul Facebook va avea de asemenea si magazine si un parc public. Planul urbanistic a fost depus recent la consiliul local.

Facebook a fost aproape fortat sa contruiasca acest „sat multifunctional”, conform Marc Zuckerberg. Intrucat guvernul nu a investit in infrastructura, preturile apartamentelor au scapat de sub control iar oamenii trebuie sa faca naveta ore intregi pentru a ajunge la munca.

Vicepresedintele diviziei de facilitati globale a Facebook a anuntat public ideea si obiectivul Campusului Willow dupa ce planul a fost depus: „Obiectivul nostru pentru Campusul Willow este sa cream un sat integrat si multifunctional care sa dispuna de serviciile, cazarea si solutiile de transport necesare, precum si de un spatiu de birouri. O parte din viziunea noastra este sa cream un centru comunitar care sa puna la dispozitie serviciile atat de necesare comunitatii. Lipsa investitiilor din regiune in infrastructura si transport, impreuna cu cresterea economica, au dus la producerea de congenstii si intarzieri.”

Diane Bailey, director executiv al grupului comunitar Menlo Park, a primit ideea cu bratele deschise. „Suntem convinsi ca Facebook vrea cu adevarat sa fie un bun vecin,” a declarat aceasta. „Se pare ca au luat in serios solicitarile comunitatii si ca vor sa le indeplineasca. De foarte mult timp nu a mai existat un magazin alimentar sau o farmacie in zona.” Din pricina ambuteiajelor poate dura peste o jumatate de ora sa conduci pana la cel mai apropiat supermarket, aflat la 4 mile (6.437376 km) distanta.

Facebook spera ca pana in 2021 sa finalizeze constructia apartamentelor. Nu toate locuintele vor fi sub pretul pietei, acestea vor reprezenta 15% in total si vor fi oferite angajatilor Facebook si celor care lucreaza la alte companii.

Cateva date

De la anuntul public din 2011 conform caruia Facebook urmeaza sa se mute in Menlo Park, chiria lunara s-a triplat ajungand la suma de $3,349

Pretul mediu poate ajunge pana la $3,934 pentru un apartament cu doua paturi, fiind mai mari decat in New York City!

Facebook a mentionat de asemenea ca are un buget de 1 milion pentru a explora ideea redeschiderii unei cai ferate vechi care trece prin campusul companiei, si ca „investeste zeci de milioane” pentru a renova autostrada – US 101 – care face legatura intre sed

Recommended Posts