FB Ads

Minimum&Maximum Spent -Campaign Budget Optimization πŸ’°πŸ’°

By 23/04/2019 No Comments

Dupa cum probabil stiti deja, in Septembrie nu vom mai putea face campanii cu bugetul alocat pe Ad Set. In schimb, toate campaniile vor fi CBO – Campaign Budget Optimization. O decizie a Facebook-ului despre care personal nu sunt foarte incantat pentru ca pierdem din control si ne lasam mai mult pe mana algoritmilor.

Exista insa o optiune prin care iti poti recastiga putin din controlul bugetului alocat pe fiecare AdSet, cand faci un CBO sau cand doresti sa faci un split test pe acelasi CBO ➀ Minimum&Maximum spent.

Daca faci de exemplu un CBO cu 100 de lei buget zilnic cu doua AdSets, poti impune ca pe fiecare AdSet sa se cheltuie un minim de 50 lei. Astfel distributia bugetului va fi relativ lineara si toata schema fiind relativ similara cu modul curent de alocare al bugetului (AdSet level) – dar total diferita in acelasi timp πŸ˜…

πŸš¨π™‹π™§π™€ π™π™žπ™₯ πŸš¨

Puteti combina audiente calde πŸ”₯ cu audientele reci πŸ₯Ά prin ce am descris mai sus.

De exemplu: ai o audienta cu, sa spunem, oamenii care au adaugat in cos pe website – faci un Adset cu acea audienta si il bagi intr-o campanie CBO cu un buget de 150 lei/zi de exemplu.

Mai faci inca un Adset (sau chiar doua Adsets) cu o audienta Lookalike sau cu o audienta bazata pe Interese.

Si acum partea interesanta:

Pe Adset-ul cu audienta calda, impui sa se cheltuie un Minim de 40-50 Lei pe zi de exemplu, astfel creand o campanie de retargetare si asigurand un anumit Frequency zilnic.

CBO-ul va aloca cu prioritate buget (minim 40-50 lei) pe aceasta audienta calda iar restul bugetului il va aloca pe audienta rece. Daca observa ca pe audienta calda sunt mai multe oportunitati, va cheltui chiar mai mult de 50 lei, atata timp cat costurile sunt mai bune si rezultatele mai multe, dar daca nu gaseste oportunitati pe cea calda, va distribui eficient bugetul pe celalalte Adsets ➑︎ rezultand cu costuri mai bune la nivel de campanie daca totul functioneaza cum trebuie 🀩

As always βžͺ Trust nothing, test everything πŸ§

Vlad Nita

Author Vlad Nita

More posts by Vlad Nita

Leave a Reply

Cresta Facebook Messenger