Skip to content

Facebook lansează competitorul lui ClubHouse – Live Audio Rooms

Live Audio Rooms Facebook
Facebook a lansat în Aprilie Live Audio Rooms, care e competitorul celor de la ClubHouse. Live Audio Rooms le permite utilizatorilor Facebook să țină conversații și discuții audio.

Facebook a lansat în Aprilie Live Audio Rooms,  care e competitorul celor de la ClubHouse. Live Audio Rooms le permite utilizatorilor Facebook să țină conversații și discuții audio.

De asemenea, Facebook a anunțat că vor construi o serie de funcționalități audio noi, precum transcriere dialog-către-text (speech-to-text), modificare vocală pe bază de A.I și alte efecte pentru voce.

Audio Rooms va fi implementată în primă fază în Grupurile de Facebook, dar deja se pregătește un nou tip de conținut, Soundbites, care sunt clipuri audio creative scurte pe care să le împărtășești cu prietenii tăi.

Dar asta nu e tot – Podcasturile vor deveni o funcționalitate în cadrul platformei Facebook.

Facebook va adăuga și podcasturile în lista lor de funcționalități audio. Sunt deja peste 70 de milioane de utilizatori pe Facebook, care urmăresc pagini de podcasturi, iar Facebook vrea să le ușureze munca de a le asculta, integrându-le direct în platforma sa.

“Cu Live Audio, creatorii vor putea transforma o conversație live într-un podcast pentru ca lumea să o asculte mai târziu. De asemenea, dorim să le oferim creatorilor și fanilor instrumente pentru a partaja cele mai bune fragmente dintr-un audio live sau podcast și a le publica ca Soundbites pentru a încuraja mai multe discuții. În plus, vom oferi subtitrări pentru toate aceste experiențe audio pentru a le face accesibile tuturor. Și dacă ai sunetul dezactivat sau preferi să citești textul, vei putea accesa acest univers de conținut în condițiile tale. “

Noi oportunități de monetizare

Creatorii de conținut audio vor putea monetiza eforturile lor în 2 moduri:
1. Fanii pot oferi Stele (“Stars”) sau pot dona pentru creatorii lor preferați.

2. Creatorii de conținut pot opta pentru monetizarea accesului la Live Audio Room-ul său, fie printr-o plată, o singură dată,  sau o subscripție recurentă.

3. Facebook va crea un Fond pentru a-i ajuta pe creatorii de conținut la început de drum și care să contribuie la lansarea noului tip de conținut, Soundbites.

Pentru mine ca și marketer, am văzut din prima oportunitatea pe care probabil și Facebook o va lua în considerare în viitorul apropiat: un nou canal/loc de promovare.

Sursăhttps://about.fb.com/news/2021/04/bringing-social-audio-experiences-to-facebook/

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Autor Articol

Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Cele mai populare articole

Postări Recente

promovare social media marketing

Promovare prin Social Media Marketing

Afacerile online au o mulțime de oportunități în această perioadă în ceea ce privește promovarea. Iar din multitudinea de strategii de promovare social media marketing-ul

promovarea unui produs

Promovarea unui produs

Promovarea unui produs nou pe care l-ai lansat în online nu este întotdeauna o sarcină ușoară. Însă, cu ajutorul multitudinii de canale de promovare și