O metoda foarte bună de a atrage atenția utilizatorilor, în momentul când navighează prin newsfeed, este de a folosi materiale video în promovare. În realizarea unui videoclip, ai nevoie de indicații clare în legătură cu detaliile tehnice, de aceea aici vei găsi tot ce ai nevoie pentru a rula o reclamă video pe Facebook și Instagram.

Detalii tehnice (desktop și mobile)

  • Video ratio: 16:9 (Horizontal), 1:1 (Square), 9:16 (Full portrait/Vertical) – între minim 100×400 și maxim 400×100
  • Rezoluția recomandată: ceea mai mare posibilă în funcție de ratio și mărimea videoclipului 
  • Dimensiunea videoclipului: 4 GB max.
  • Lungimea videoclipului: între minim 1 secundă și maxim 240 minute
  • Subtitrarea videoclipului: opțională, dar recomandată
  • Sonorizarea videoclipului: opțională, dar recomandată

În ce tip de reclamă poți folosi materialul video?

  1. Single Video

Această reclamă este foarte bună pentru partea de awareness, mai ales că poți să personalizezi formatul în funcție de plasament. Dar în același timp, o poți folosi și pe partea de achiziție deoarece focusul va fi pe un singur produs.

2. Carousel

Materialul video îl poți folosi ca intro card prin care să se prezinte mai multe informații despre o promoție, de exemplu, iar celelalte carduri să conțină produsele.

O variantă dinamică prin care poți implementa și folosi material video este reclama de tip Carousel cu produsele preluate din product set. Dacă produsele din catalog conțin mai multe poze, atunci poți alege varianta de slideshow.

Dar, în același timp, poți să realizezi o poveste între carduri, care sunt interesante pentru a capta atenția și vor prezenta cât mai multe informații. Important este ca opțiunea de a afișa automat cel mai performant card să fie dezactivată.

3. Collection

Reclamele de tip Collection sunt o combinație bună între partea creativă și partea de promovare pentru e-commerce, chiar dacă acesta este dedicată doar pe varianta de mobile. Dacă se folosește obiectivul de Catalog Sales, Collectionul îi va prezenta utilizatorului produsele pe care le-a văzut sau adăugat în coș, dar nu le-a achiziționat, cross sell, up-sell etc. și va capta atenția, mai ales că pe Instagram videoclipul rulează automat.

Dacă nu ai posibilitatea de a realiza un videoclip, Facebook pune la dispoziție opțiune de Dynamic Video. Aceasta va forma un videoclip de tip slideshow cu poza principală a produsului din catalog, titlu și prețul.

Sfatul nostru este să fii creativ în reclame și să testezi cât mai mult astfel încât să observi ce tip de reclamă și text se potrivește pe fiecare etapă din funnel. Spor la conversii!