Skip to content

Audiențe de remarketing pe baza reclamelor video

Unul dintre trendurile pe zona de publicitate este folosirea materialelor video. Este o metodă foarte bună pentru a le atrage atenția utilizatorilor și în plus, poți să le folosești în diverse tipuri de reclame: collection, carousel cu intro card, chiar arată foarte bine dacă îl folosești pe post de single video.

În momentul când urmează o promoție destul de cunoscută, precum Black Friday, se folosește o perioadă de teasing, în care utilizatorii sunt informați să își realizeze research-ul înainte, să își pregătească coșul de cumpărături, mai ales că există posibilitatea ca stocurile să se epuizeze destul de repede. Pentru această perioadă, focusul trebuie să fie pe awareness și trafic.

Dacă îmbini aceste 2 lucruri și folosești reclame video în perioada de teasing, mai apoi vei avea nevoie să retargetezi utilizatori care au urmărit videoclipul. Pe lângă retargetarea utilizatorilor care au intrat pe site, care și-au lăsat adresa de mail sau numărul de telefon pentru a fi informați când începe promoția, utilizatorii care au urmărit tot videoclipul, care au dat like, sunt un segment mai sus în funnel, dar aceștia și-au arătat interesul.

Pentru mai multe informații tehnice despre cum trebuie să pregătești materialele video pentru a le folosi în reclame, poți să citești mai multe: www.doads.ro/doresti-sa-te-promovezi-prin-video-ads-afla-best-practices/

Ce audiențe de remarketing pot realiza?

Accesăm Audience Manager și selectăm opțiunea de “Create Audience” și selectăm “Custom Audience”. Se va deschide fereastra cu toate tipurile de surse prin care putem realiza audiențe de remarketing. În acest caz ne interesează partea de Video.

Putem să realizăm audience în funcție de următoarele filtre:

  • People who viewed at least three seconds of your video (au vizionat cel puțin 3 secunde din video)
  • People who viewed at least ten seconds of your video (au vizionat cel puțin 10 secunde din video)
  • ThruPlay: People who either completed or viewed at least 15 seconds of your video (au vizionat complet sau cel puțin 15 secunde din video)
  • People who have watched at least 25% of your video (au vizionat cel puțin 25% din video)
  • People who have watched at least 50% of your video (au vizionat cel puțin 50% din video)
  • People who have watched at least 75% of your video (au vizionat cel puțin 75% din video)
  • People who have watched at least 95% of your video (au vizionat cel puțin 95% din video)

În funcție de lungimea videoclipului și de momentul când apare mesajul pe care dorești să-l transmiți, poți alege între audiențele pe bază de secunde sau în funcție de procent.

De exemplu: dacă în primele 3 secunde se prezintă brandul și mai apoi urmează promoția sau cel puțin anunțul că în perioadă apropiată va veni o ofertă neratat, audiențele de cel puțin 10-15 secunde îți vor aduce un public relevant.

Dacă videoclipul conține o poveste și este mai lung de 15 secunde, poți opta pentru audiențele pe bază de procente.

La audiențele acestea poți selecta utilizatorii în funcție de videoclipul pe care l-au vizionat. În acest mod poți realiza un funnel complex: dacă a vizionat videoclipul A, dar nu a accesat site-ul, îl targetăm cu videoclipul B, dar ai nevoie de un volum mare.

În plus, ai mai multe surse din care poți capta utilizatorii care au interacționat cu videoclipurile: dintr-o campanie plătită, conturile de Facebook și Instagram sau combinații de surse, folosindu-te de ID-ul videoclipului.

Perioadă pe care o poți selecta pentru a păstra utilizatorii în audiență este de maxim 365 de zile.

Recomandăm să fii creativ și să testezi cât mai multe formate, audiențe în funcție de funnel. Spor la conversii!

Ai un prieten căruia i-ar fi de folos acest articol? Ajută-l cu un share. Îți va fi recunoscător :)

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest
Share on linkedin
LinkedIn

Autor Articol

Vlad Niță

Vlad Niță

CEO DoAds Agency și expert Facebook Ads

Cele mai populare articole

Postări Recente

promovare tik tok

Promovare pe Tik Tok

Dacă vrei să îţi promovezi businessul într-un mod creativ, Tik Tok este cea mai potrivită platformă. Prin conţinutul amuzant şi interactiv, această aplicaţie a dat

ce este tik tok

Ce este Tik Tok?

Tik Tok este aplicaţia mobilă care a dat lovitura în ultimii doi ani. Când te gândeşti la Tik Tok, cel mai probabil îţi vin în